Mat

På Orion planerar vi matsedeln utifrån säsong och de boendes önskemål. Varje avdelning har sin egen meny och den finns alltid anslagen på avdelningen väl synlig i matrummet. Vi tillagar själva efterrätter och vi bakar ofta till eftermiddagsfikat. Högtider och helger firas lite extra med god mat och dryck.

Måltidssituationen skall vara lugn med trivsamma samtal så att måltiderna blir en samvaro att se fram emot. Vi tillämpar pedagogiska måltider vilket innebär att personalen sitter med under måltiderna för att det ska bli en trevlig stund tillsammans och om det är någon som behöver stöd.

Kvaliteten på maten är viktig och vi strävar efter att individuella behov av kost och näring skall bli tillgodosedda. Därför anlitar vi en dietist som ser över varje hyresgästs individuella näringsbehov så de får i sig allt de behöver. Kostråd har vi någon gång per år där du och dina närstående kan ta upp synpunkter kring måltiderna.

Maten levereras av Dafgårds. Tillbehör som potatis, ris, sallad och grönsaker tillreder vi själva. Vi tillreder även efterrätterna själva och bakar kaffebröd.